Up | Down

 

+ Syukur

~ ~

Senarai Kesyukuran Saya.
(disuruh oleh miss Jane)

 



1. Saya bersyukur saya study sampai jam 4 pagi tadi dan akhirnya berjaya menjawab soalan Phonetics and Phonology dengan jayanya. Alhamdulillah.
2. Allah berikan saya cukup pancaindera untuk melihat, merasa, mendengar dan paling penting, berfikir. Alhamdulillah.
3. Allah masih belum benarkan saya berpacaran, mungkin Dia simpan wanita untuk saya as a surprise. Hope so. Alhamdulillah.
4. Saya bersyukur pencuri motor mencuri motor EX5 buruk ayah saya. Allah ganti dengan yang baru. Alhamdulillah.
5. Saya bersyukur saya suka membaca. Membaca bagaikan berkomunikasi. Menulis bagaikan berkata-kata. Membaca dan menulis adalah segalanya bagi saya. Alhamdulillah.
6. Saya bersyukur menjadi seorang penulis blog yang tak seberapa. Sebab tak seberapa lagi baik dari tiada apa-apa. Alhamdulillah.
7. Saya bersyukur saya akhirnnya kenal sejadah. Satu tahun boleh merubah segalanya. Terima kasih kawan. Terima kasih Tuhan. Alhamdulillah.
8. Saya bersyukur saya seorang yang kuat berangan. Sebab, tanpa angan seperti hidup yang kosong tanpa teman. Alhamdulillah.
9. Saya bersyukur saya punya keluarga. Sekurang-kurangnya, saya bukan hidup bergelandangan. Alhamdulillah.
10. Saya bersyukur saya seorang Muslim. Saya punya Tuhan. Saya punya Rasul. Saya punya dunia dan akhirat. Saya ada segala. Alhamdulillah.
11. Saya besyukur setiap nafas, setiap tawa, setiap hiba, setiap pahala, setiap dosa, setiap segala-gala. Alhamdulillah.

 


Terima Kasih, Allah.


 




14 comments:

hafriz said...

Alhamdulillah. :)

wanie said...

alhamdulillag juge :)

ykajane said...

Membaca bagaikan berkomunikasi. Menulis bagaikan berkata-kata. <---- kenapa saya sangat setuju dengan kata- kata ini ?
I read everything my hands touch. tulisan- tulisan di pemegang tangan LRT pun. I kinda think it's a disease...

Azie said...

i was thinking of making smtg like this as a taggy thing.

the title would be "I'm grateful for.."

i wanted to use it for my persuasive speech (at that time i was thinking of persuading ppl to be grateful tapi tak jadi sebab tak sempat).

saying what we're grateful of makes us feel complete doesnt it?

saya bersyukur saya dijadikan makhluk paling mulia yg dikurniakan akal untuk membezakan apa yang baik dan tidak.

alhamdulillah.
:)

wanie said...

adakah anda ingin membaca the prophet by Kahlil Gibran?

my b u can check on dis http://www.geocities.com/Athens/5484/Gibran.htm

sheikh ramlee said...

1. saya bersyukur saye ade kawn cam moja, menginsapkan diri saya sebentar tadi.
2.saya bersyukur kami masih berkawan sapai skank, kalo x xde tempat saye nk ngadu.
3.saya bersyukur moja slalu bg support kat saye sbb kalo x mesti saye dh tertonggeng frust.
4.saya bersyukur sbb saye ada membe bek cam moja..
syukur alhamdulillah...

nashrah said...

i like this post a lot. :)

saya bersyukur ade kwn yg bersyukur utk semue benda. alhamdulillah!

moja said...

Hafriz,

Alhamdulillah.
=)

moja said...

Wanie,

Alhamdulillah kembali!
(?)

hahaha!
=)

moja said...

Jane,

Owh. You're more severe than me! Hahaha. Have yourself checked! Hahaha!

I keed!
:D

moja said...

Azie,

Yeah. It's kinda like a self esteem booster kan? Maybe we should do this more often. Kan?

hehehe.

Alhamdulillah.

moja said...

Nashrah,

Saya besyukur ada kawan yang memiliki frappy seperti anda. Hahaha

:D

moja said...

sheikh ramlee (hahaha),

saya pon bersyukur anda menolong saya mencari sejadah dikala hidup saya black-out.

owh. pasal frustration, we are even. Same je dua2! Hahahahaha! :D

moja said...

WANIE,

OMG. Thank you. I mean, THANK YOU!
hohohoho.

But I'm still looking for the book, I must have it! Hahaha. Thanks again!

:D

Post a Comment