Up | Down

 

[You&Me]

~ ~




How to forget me.


1. Take a deep breath. Let fresh air fills your lung, each branching passages. So the oxygen can pass slowly into and carbon dioxide be removed.


2. Open your eyes. To the good old days and impossible possibilities.


3. Walk. Walk away from that memory lane. Keep them safely in a box and start forging ahead. Never look back.


4. Run. If you need to. From me, from the shallow past and from uncertainty.


5. Love. Find love in the eyes of others because I'm not all you need. Find love that makes your heart go fonder and knees go weak.




How to forget you.


1. I run away.

2. I run away.

3. I run away.

4. I run away.

5. I just run away.





[EmosiKurangStabil]

~ ~

Kadang-kadang aku fikir, kita manusia sebenarnya hanya ada diri sendiri untuk bersandar.


Bagaimana dengan kawan?

Pernah rasa sakit hati? Pernah berkawan rapat? Perasaan bila hati diremuk-remuk macam kertas surat khabar yang hanya penting pada hari ini, esok sudah boleh buang. Lepas tu buat lap kuah Maggi yang tumpah. Sial betul.




Kau, tutur kata kau dan senyum manis kau boleh pergi mati.







[Sekali-Sekala]

~ ~



Friday. I think I should write more frequently to keep my sanity or go nuts. No, I'm not depress with my life now and heck I LOVE it more than ever. I just wished that a hidden papparazzi would stalk and blog about me, hence I don't have to bother to blog about myself anymore. Pfft.

Okay kids, let's sum up everything in ten minutes!

1. There's a new Qantas plane on my desk. I LOVE it very very very much. Thanks, Tatie. Ailebiuhh!
2. Whoa! Willow!! in 3/4 weeks. Break a leg, people!
3. My SIFE team is going strong. I have so much faith in this year's team. Let's karaoke!
4. Had a short vacation in Taman Negara. Went young and wild for three days with a bunch of crazy fellas.
5. A feminist interviewed me during an event in Shah Alam. I still cant find the video though. Erghh.
6. Too many projects to handle. It's a good training ground, I believe.
7. I bought a new black wallet. It looked like a leather wallet, but I hope its not. Pity the animals.
8. I think Tublr is a cool thing. Work it, Mizan! :D
9. Oh oh oh! Went to ex schoolmate's reception ceremony. AWESOME. It felt so good- reuniting with long-lost friends and reminiscing those memories. :)


50 more minutes before Zohor. I shall take a nap now. (sunnah okay!) :D




[Métier]

~ ~





[Nur Kasih]

~ ~


Dalam perjalanan mencari Mu, kadang-kadang memang moral serta akidah bisa tersadung. Bisa melencong jauh dari lorong yang menuju Syurga. Ada jiwa bersih yang mahu bertemu Pencipta. Bukan niat mahu menatap wajah Neraka, tapi dalam usaha mengenal Diri, lorong-lorong sepi selalu aku lalui. Lorong yang berduri sampai terkadang hati yang beriman lemah ini terpalit tahi dan nista dunia. Biar moral ku terkehel, biar jalan ku tempang, biar tuturku tidak sesempurna mereka, akan ku cari Mu dalam setiap lorong dan setiap hela nafas dunia.




Tuhan,

Hambamu ini jauh dari sempurna. Tapi dalam pekat likat maksiat ada sinar yang mahu bertemu Mu dan dalam samarnya iman, ada aku.






[EsokRaya lah!]

~ ~

Sekarang ni nak blog dalam bahasa Malaysia je lah. Rasa lagi senang nak fikir, senang nak taip. Bila rasa poyo, aku tulis dalam BI balik. Aku yakin ini adalah salah satu usaha memartabatkan bahasa Malaysia oleh insan macho bernama Moja. Oh yeah.

Esok raya.
Esok raya.
Esok raya.

Ye. Esok raya. Aku excited dan secara jujurnya aku dah telan 1/4 batang lemang agaknya. Maklumlah, puasa hari ni. Perut dah makin bulat macam perempuan mengandung. Bila tengok "The Biggest Loser" (walaupun aku tak suka tajuk tu), aku rasa bersemangat nak kuruskan badan. Mungkin bila balik Shah Alam nanti.

Orang gila je diet kat rumah.

Okay, okay. Sebenarnya aku dah tak tahu nak cakap apa. Tapi aku pasti yang aku dah bosan duduk kat rumah. Aku nak balik Shah Alam, buat bajet sibuk dan kena marah dengan Datin. Dekat rumah kena marah jugak, tapi lagi hard-core - dengan Datin Rokiah. (aku harap Mak tak jumpa ni).

Ahad ni pergi kenduri kahwin kawan aku. Ye, kami sebaya! Aku?? kekasih hati pun belum jumpa. Aku harap, Tuhan simpan dia elok-elok untuk aku nanti. Bila kami kahwin, aku nak dating puas-puas kasi satu dunia mual dengan public display of affection kami nanti! Oh aku dah plan nama anak-anak aku jugak. Salah kan Izza, Tatie dan Nad yang memulakan perbincangan sia-sia ini waktu dalam kereta. Oh aku sayang kawan-kawan aku yang gila! (Tatie, bila mau balik dari Ostrelia?)

Aku dah mula rancang sikit-sikit kerja aku bila dah grad nanti. Astro Oasis, Tabung Haji atau KLIA atau MAS. Kalau boleh nak duduk dekat Putrajaya sebab tempat tu AWESOME. Sesuai untuk jalan-jalan waktu petang...



...sambil bawak anjing. Woof!



[KorbanBlog]

~ ~



Esok hari raya.

Esok kena solat Jumaat DAN solat Raya.


(it's a double-celebration, isn't it?)















p/s: ini adalah cubaan untuk kembali mem-blogging.



[YasminAhmad'sFilms]

~ ~




Matahari Books & Sunway University College
with the association of MERCY Malaysia
present the launch of the book

YASMIN AHMAD'S FILMS
by Amir Muhammad

If you'd like to be the first to get your hands on this book, do come along :-)
After this, the book will also have launch events in Seoul, Jakarta, Paris and Singapore.

Synopsis:

Yasmin Ahmad left a vibrant legacy, and it is still strange to talk about her in the past tense.
In order to deal with his grief, Amir Muhammad, fellow Malaysian filmmaker and friend, watched anew her six feature-length films (RABUN, SEPET, GUBRA, MUKHSIN, MUALLAF and TALENTIME), as well as several of her most popular commercials. Neither an obituary nor a conventional work of film criticism, this book was written just a month after her funeral and is Amir's personal look at the stories, but with quite a few tangents of his own.
Chatty and informative, YASMIN AHMAD'S FILMS can be devoured not only by established fans but newcomers to her work. It is also a tribute to one of Malaysia's most amazing daughters.
All the writer's royalties from the first edition will be donated to the MERCY- Yasmin Ahmad Fund for Children.

Pages: 248 (including 24 pages of colour photos)
ISBN: 9789834484521
Price: RM30


More info visit Amir's blog here.


[SabtuAhad]

~ ~


Semalam aku jumpa Fazura. Saja datang tengok dia borak-borak. Maya Karin pon ada sekali. Dua wanita seksi, seorang lelaki yang suam-suam kuku hensemnya. (aku lah tu)


Hari ni bangun pagi pukul sepuluh setengah. Subuh tergadai lagi. Mak telefon tanya nak duit lebih tak minggu ni? Rasa segan gila. Tapi aku mintak jugak lebih. Gila betul lah. Sebulan aku dapat around RM500, bila mintak lebih dapat lah aaround RM600. Apa aku buat dengan duit tu? Aku pon tak tahu. Macam air longkang je duit mengalir. Salahkan ekonomi dunia.


Aku innocent.


Semalam aku rasa down sikit. Tiba-tiba rasa nak ada gf. Gila bodoh punya rasa. Tapi bila bangun pagi ni, aku rasa "Hey. I'm just fine". Aku dah agak dah. Aku dah faham benar dengan hati aku, hangat-hangat tahi anjing je. Rasa gedik je lebih kadang-kadang. Nasib la sapa jadi gf aku nanti.


Semalam birthday kawan aku, Ban. Kalau aku nak taip pasal Ban, satu malam pon tak habis. Aku harap apa pun cita-cita dia, Allah makbulkan. Semoga dia bertemu dengan orang yang indah-indah, yang baik-baik. Bukan macam aku.


Sekarang pukul 1:35 pm. Aku baru baham seketul karipap IKEA yang aku angkut semalam. Dah minum secawan besar Milo. Main-main Facebook, sembang-sembang dengan Dila Raden atau Cik Durian. Aku terlepas tengok AKAR. Padahal dekat tasik Shah Alam je dorang buat. Tiba-tiba Cik Dila taip, "RANTAI insyallah pergi dan insyallah baca kau nak baca? aku pergi kasi nama kau kat akim nak tak?"


Oh. Sampai sekarang aku tersenyum.


Jadi tak jadi itu lain cerita. Tapi bila ada orang tanya macam ni, rasa bersyukur. Sebab dalam ribuan orang nak cuba naik pentas dan baca, Tuhan kasi aku peluang baca. Dan terima kasih Mak, kerana ajar aku baca waktu umur 4 tahun.



Terima kasih, Tuhan.





[7/11]

~ ~


I miss us being bestfriends. You always had my back and you're the nicest guy I've ever met. But until that day, we had to go separate ways to understand ourselves better. Be good and Happy Birthday.



[But heck]

~ ~


It's nice to see you being more independent now. But heck, I think I miss the clingy you that used to text me every 5 minutes.

Remember when you cried so hard and kicked everything around you? On that very moment I knew that you really need me the most.

... and that is the best moment of my life.


[Empty]

~ ~


I really have no idea what to write but I feel like I want to write something. I think there's something missing in my life now. You know, you don't really know how to describe it, but you know that your heart is trying to tell you something. You're neither really in a state of euphoria nor suicidal madness. It's empty. Empty.

... and I fucking hate this feeling. It makes me feel weak.


[LifeList]

~ ~


TRAVEL & LEISURE


+ Set foot on each of the Seven Continents

1. Asia

2. Africa

3. North America

4. South America

5. Antartica

6. Europe

7. Australia


+ Places I will go

1. Venice, Italy

2. Rome, Italy

3. Hollywood, California

4. Amsterdam, Netherlands

5. The Al Hambra, Spain

6. Galapagos Archipelago

7. Mecca, Saudi Arabia

8. Vatican City

9. Las Vegas, Nevada

10. Los Angeles, California

11. Hawaii

RELATIONSHIPS

1. Fall madly in Love

2. Forgive

3. Stargazing with her

4. Love Mak & Abah unconditionally

5. Having our own child

6. Dancing to John Mayer’s with Her in the living room

7. Super romantic dinner

PERSONAL DEVELOPMENTS

1. Donate blood

2. Register as an organ donor

3. Donate clothes I no longer use

4. Help people to start a business

5. Raise funds for the unfortunates

6. Be a volunteer for nature disaster

CAREER & FINANCE

1. Be a writer / columnist

2. Scriptwriting

3. Be an amateur poet

LIFESTYLE & CULTURE


+ Read self-written poem before total strangers

+ Sing aloud

+ Design my own house & a comfy reading room!

+ Write a book and get it published

+ Books I will read before I die

1. The Alchemist by Paulo Coelho

2. The Art of War by Sun Tzu

3. To Kill a Mockingbird by Harper Lee

4. Lolita by Vladimir Nabokov

5. The Compilation of Rumi's Work

6. The Prince by Niccolò Machiavelli.

7. The Compilation of Kahlil Gibran's Work

SPORTS & ADVENTURE

1. Learn archery

2. Horse riding

3. Ski. Ski. Ski

4. Try fencing

5. Run a Marathon

6. Take up a martial art

7. Ride in on a hot air balloon

8. Go paragliding

9. Go on a helicopter ride

10. Go scuba diving

11. Go bungee jumping

12. Go white water rafting

13. Go wall climbing

14. Learn to fly a plane

15. Go zorbing

16. Go spelunking

17. Go hiking

18. Military training



[Box]

~ ~


Dalam setiap kekeliruan,

dalam setiap bunyi detik saat jam dinding,

cinta aku tak pernah ada

cinta aku masih juga belum kunjung tiba

Kenapa? Mengapa? Dimana?

Balang kedap ini aku susun

cantik-cantik

kemas-kemas

Paling kurang, agar ada yang sudi datang menjengah,

dan memegang,

Walau enggan memiliki.




[HOT]

~ ~



HOT


[Y.A]

~ ~

Okay. I've been anxiously waiting for Amir Muhammad's latest book; Yasmin Ahmad's Films. He posted an entry on his blog, calling for people to write sentences about any of Yasmin's films. May it be Rabun or Sepet, Mukhsin or Gubra, Muallaf or Talentime. And YES, I sent 2 sentences- profuse with hopefulness to be selected and printed.

These are my sentences;

Mukhsin: "Percintaan pertama itu adiktif bagai nikotin, indah bagai mimpi dan satu ilusi untuk semua manusia anuti."


Talentime: "A perfect chemistry. Sweet, soothing with just the right hint of mysticism. A subtly beautiful movie."

Cheesy, I know. But, I really hope one of these two will be included in the book. Why is this so important? Because I need some sense of accomplishment to keep myself going! :D



[Handlebars]

~ ~



This is one of my favourite songs with very strong sense of political mockery; A government power or civilians doing the right thing? Most of us want to change the world, but which path should we take? We might have the same vision at the very beginning of our journey, but at the end of the day, time and experiences often lead us to different roads with different endings.

I'm very impressed by this song. Really.





[GuiltyPleasure]

~ ~




Moja likes these;

1. Charlie Bartlett (2007)
2. Little Miss Sunshine (2006)
3. Supernatural
4. Sunshine Cleaning (2008)
5. The September Issue (2009)
6. Glee
7. (500) Day of Summer (2009)
8. New York, I Love You (2009)
9. Adam (2009)



[Readings@Seksan]

~ ~




I'm happy. But I am nervous as hell.


[OctoberBabies]

~ ~