Up | Down

 

[EsokRaya lah!]

~ ~

Sekarang ni nak blog dalam bahasa Malaysia je lah. Rasa lagi senang nak fikir, senang nak taip. Bila rasa poyo, aku tulis dalam BI balik. Aku yakin ini adalah salah satu usaha memartabatkan bahasa Malaysia oleh insan macho bernama Moja. Oh yeah.

Esok raya.
Esok raya.
Esok raya.

Ye. Esok raya. Aku excited dan secara jujurnya aku dah telan 1/4 batang lemang agaknya. Maklumlah, puasa hari ni. Perut dah makin bulat macam perempuan mengandung. Bila tengok "The Biggest Loser" (walaupun aku tak suka tajuk tu), aku rasa bersemangat nak kuruskan badan. Mungkin bila balik Shah Alam nanti.

Orang gila je diet kat rumah.

Okay, okay. Sebenarnya aku dah tak tahu nak cakap apa. Tapi aku pasti yang aku dah bosan duduk kat rumah. Aku nak balik Shah Alam, buat bajet sibuk dan kena marah dengan Datin. Dekat rumah kena marah jugak, tapi lagi hard-core - dengan Datin Rokiah. (aku harap Mak tak jumpa ni).

Ahad ni pergi kenduri kahwin kawan aku. Ye, kami sebaya! Aku?? kekasih hati pun belum jumpa. Aku harap, Tuhan simpan dia elok-elok untuk aku nanti. Bila kami kahwin, aku nak dating puas-puas kasi satu dunia mual dengan public display of affection kami nanti! Oh aku dah plan nama anak-anak aku jugak. Salah kan Izza, Tatie dan Nad yang memulakan perbincangan sia-sia ini waktu dalam kereta. Oh aku sayang kawan-kawan aku yang gila! (Tatie, bila mau balik dari Ostrelia?)

Aku dah mula rancang sikit-sikit kerja aku bila dah grad nanti. Astro Oasis, Tabung Haji atau KLIA atau MAS. Kalau boleh nak duduk dekat Putrajaya sebab tempat tu AWESOME. Sesuai untuk jalan-jalan waktu petang...



...sambil bawak anjing. Woof!



6 comments:

irma ibrahim said...

awak nak stay putrajaya sebab selalu nak dating ngan bini tengok kapal terbang kan? elehhhh mcm la saya xtau. haha. :D

sharman said...

lahhhh nak MAS aje....

fira said...

putrajaya? nganga! :0

ko ni betul nak bejiran dgn aku kan.

Moja Amin™ said...

Irma,

HAHAHAHA! Kantoi! :P

Moja Amin™ said...

Sharman Si Pilot Air Asia,

Air Asia also can lah dude. :P
hehehehehe

Moja Amin™ said...

Fira,

HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHAHAHA!

Post a Comment