Up | Down

 

[Birds]

~ ~




Awesome bukan? I love the iron birds.
Should I consider pursuing my only dream as a pilot?
(I am hereby officially the most indecissive soul on the planet!)

Thinking.
Thinking.
Thinking.




17 comments:

sharman said...

u know my vote.

still waiting for good news from u ;)

Muhamad Zaki Zafir said...

yeah,go for it dude! :)

Moja Amin™ said...

Sharman,

OF COURSE, I KNOW! hahahaha!
Because you're already one awesome pilot!
Allow me to get into the cockpit nanti! :P

Moja Amin™ said...

Zaki,

:) You pon want to be one kan?
Encik Sharman dekat atas tu dah pilot dah!
:P

Pengintip said...

Saya lebih teruk dari kamu. Saya ada banyak cita-cita. Saya ingin menjadi seiyuu, penulis, pelukis dan pencipta lirik. Tetapi cita-cita saya yang paling agung sekali ialah menjadi guru Sains/Bahasa Inggeris. Peliknya, walaupun banyak pilihan, sehingga kini saya tidak achieve cita-cita itu walau satu pun. Mungkin saya tidak ada kualiti yang diperlukan. Mungkin ia cuma angan-angan kosong. Mungkin ia sekadar passion yang saya salah fahamkan sebagai profession. Mungkin saya tiada daya usaha. Mungkin saya tidak ditakdirkan. Mungkin saya sudah terlambat atau rezeki saya yang lambat. Mungkin juga saya tidak pandai membuat keputusan untuk diri sendiri. Oleh itu saya cuba menelan apa-apa yang dihidangkan di depan mata. Dengan separuh hati. Untuk menjaga hati orang-orang yang saya sayangi, saya sanggup.

Saya sedar Tuhan bekerja dalam cara yang cukup misteri dan penuh stail. Bagi saya, apa yang saya suka, itulah yang sebaik-baiknya. Tapi Dia kata, apa yang kamu suka, tak semestinya ia baik untuk kamu. Dia tidak ingin saya kecewa di kemudian hari. Jadi dia bawa saya menyimpang dari jalan yang biasa saya ikut. Jalan itu membawa saya ke dunia baru. Sedia untuk diteroka. Sekarang di dunia itu (yang dahulunya saya benci), saya ada banyak benda untuk dipelajari. Saya jumpa ramai orang yang menarik. Dan yang penting, saya masih boleh buat apa yang saya suka buat, tanpa tekanan. Seperti menulis komen di blog-blog yang pemiliknya tidak pernah saya kenal. Heheh. Saya harap kamu tak marah. Tapi percayalah cakap saya, apa-apa pun pilihan kamu, rezeki Tuhan pasti mengiringi. Asalkan kamu meminta keberkatannya. Mungkin kamu tak setuju dengan pendapat saya tapi bagi saya, kamu mempunyai masa depan yang cukup cerah.

Jika kamu terlalu gilakan dunia di awanan, mungkin belum terlambat lagi menukar fikiran sebab perjalanan kita masih panjang. Pilot memang cool. Dan saya sukakan aviator sunglasses sejak kecil. Pilot dan aviator sunglasses memang cool.

Dedikasi untuk kamu: Frank Sinatra: Fly Me to the Moon

p/s: Kamu ni macam watak Nakahara Shota dalam drama Jepun Attention Please. Kalau ada masa, please watch Good Luck lakonan Takuya Kimura. Mungkin ia boleh memberi hints. Dan maaf-sorry-gomennasai, komen yang panjang berjela. Lain kali tak buat lagi.

cik penguin said...

awhh. moja, you should follow your dreams :D

*nyebok jap* haha

p/s: your blog dr smalam cm taknak bg i komen. i nak komplen kat persatuan pengguna! :P

sharman said...

hahaha and your motive here now? don't need to tell everyone my job la hahahaha...


btw, can't find you on fb. what's yr email add or something?

Moja Amin™ said...

Pengintip

Saya faham perasaan tu. FAHAM SANGAT. but sometmes memang Tuhan ada plan yang lebih mantap dari pada plan kita buat, kan kan? Memang saya tak berapa suka dengan course yang saya ambil sekarang but at least, but life is when you less expected it, you know.

Terima kasih dengan nasihat! (dan dedikasi lagu). You're the best spy in the world. hahahaha! Semoga kita sama2 dapat berkat dari Tuhan untuk teruskan perjalanan hidup, kan?

p/s: saya suka Nat King Cole punya version. Lagu Fly me to the moon tu mmg best!
p/ss: G.L tu saya tengok! :D
p/sss: sila tulis panjang berjela lagi. SAYA SUKA! hahaha
p/ssss: Dah google attention please tu. macam best jeeeeeeeee. :D

Moja Amin™ said...

Cik Penguin,

TERIMA KASIH!

P/S: kenapa ya? ada niat xbaik ke? ahahaha! :P

Moja Amin™ said...

MR PILOT, (SHARMAN)

hahahahaha! So other ppl can take much inspiration from you! :D
okay, okay.

search this macho name, okay : FADLI MOJA AMIN
hahaha!
Good luck!

:D

cik penguin said...

yelah tu. ini. blog awak ni biased terhadap saye. hahah.

ooh. tiba2 terbaca komen atas. attention please mmg best :PP

Muhamad Zaki Zafir said...
This comment has been removed by the author.
Muhamad Zaki Zafir said...

still a long way to go for me dude,but insyallah i will,someday. :)

just in case, if i happen to be on one of your flights someday,hmmm let me in to the flight deck eh.don't worry, i'll just stay at the jumpseat and be nice.haha.

tetiba teringat die-cast A380 model.saw one on your blog before.nice one. :)

Pengintip said...

Walau apa pun kosnya, kamu harus kejar dream tu. Cuba dulu, Insya-Allah, boleh punyalah! Siapa tahu rezeki kamu bergolek-golek di kokpit. Siapa tahu, pada suatu hari yang indah, kamu bakal berpindah seat dari kanan ke kiri. Kalau tak cuba, sampai bila-bila pun kamu akan membazir masa dengan berfikir dan akhirnya menyesal. Saya ada living proofnya. Kawan secourse saya! Saya lupa nak inform. Saya ingat lagi, lepas kami graduate, dia terus cabut ke MAS. Nak langsaikan cita-cita lama, jadi pilot! Rupa- rupanya sepanjang 4 tahun tu, dia pun sama macam saya. Rasa devastated gila sebab tercampak di course yang tak kena dengan jiwa. Patutlah banyak kelas dia tuang! Saya dengar dari kawan, banyak stage kena harung, tapi dia OK saja. Lebih OK bila lulus stage. Itu cerita 2-3 tahun lalu. Saya tak tahu khabar dia sekarang. Tapi saya kagum, dia bersungguh-sungguh merealisasikan mimpi!

Rasa bersemangat?
Apa-apa pun, habiskan dulu apa yang belum habis, kawan. Kemudian, kamu tahu apa yang hendak dibuat, kan? Saya 100% sokong!

Selamat menggapai awan!!!
Dan jangan lupa, aviator sunglasses kamu!!!

Moja Amin™ said...

Cik Penguin!

Added you on FB! Cheers! :D

Moja Amin™ said...

Zaki Zafir,

Ahahaha! IF I be one lah kan. :P
Owh. Kalau u nak beli plane2 macam tu, I ada jumpa kedai dekat Klang ada jual. BANYAK GILA! :D

Moja Amin™ said...

Pengintip,

Betul tu!
Saya nak habiskan apa yang saya dah mulakan dulu. Baru fikir kemudian. :)
Ahh.. best betul idea menjadi pilot ni. haiiiihh. :P

Terima kasih, pengintip.
Anda patut jadi pakar motivasi. :P

:D Thaaaaaaaaaaaaaaaanks!
I'm motivated now. :P

Post a Comment