Up | Down

 

[FatihahBuatPemfitnah]

~ ~

TEMAN: Kau tak nak ada awek ke?

AKU: Taknak. Nak buat apa.

TEMAN: At least, boleh clear-up rumors ‘gay’ ko.

AKU: gelak. I don’t live on other people’s expectation lah.


Kadang-kadang terlalu berbudaya pun susah. Sejak akhir-akhir ini keadaan agak merimaskan. Bukan salahkan hidup yang Tuhan bagi, tapi manusia yang.. entahlah. Malas nak digambarkan.

Rasanya isu ini bukan baru. Bila tiada pasangan untuk pergi shopping, ke library atau TESL square, orang akan mula mengata. Cuma ada dua kemungkinan untuk seorang lelaki macam ni;

  1. Dia GAY. Homosexual. Suka lelaki.
  2. Tak ada orang nak dia. Maybe sebab dia hodoh sangat, muka macam kena simbah asid.

Oh. Manusia memang tipikal. Kalau perasan, dalam kertas peperiksaan waktu sekolah pon, cikgu bagi 4 pilihan jawapan dalam kertas jawapan objektif. Bukan dua.


Pilihan jawapan (a):


Pasal isu gay tu, aku dah tak kisah. Apa salahnya orang nak kata, tak kurang sesen pon duit elaun Encik Amin dan Puan Rokiah beri tiap-tiap minggu. Cuma kadang-kadang rasa bengang dan marah lah juga, sebab rasa macam maruah di pijak dengan sesedap rasa. Tapi bila fikir dalam-dalam, mulut-mulut longkang manusia mana boleh tutup. Kepada sesiapa yang buat isu sampah ni, moga-moga Tuhan tunjuk Gay tu apa dekat depan mata mereka. Susah betul Melayu “orthodox” ni, sia-sia usaha PM nak lahirkan Melayu ‘ultra’.


Pfft.



Pilihan jawapan (b):


Nak kata aku ni tak hensem, tak ada lah sangat. Allah bagi lengkap semua. Bukan tak ada perempuan cuba bermiang-miang (lelaki pon ada), walaupun muka tak seberapa. Tapi pelik sangat ke lelaki tak ada pasangan? Umur baru DUA PULUH DUA. Perlu ke aku ikut semua trend-trend sampah yang bersepah? Ada awek untuk apa? Kahwin? Maaf, dalam akaun bank aku, masih tak cukup nak beli cincin Tiffany & Co untuk bakal isteri. Owh, mungkin awek untuk stok masturbasi? Atau buat diri rasa lebih dewasa serta ber’komitmen’?


Apa-apa saja alasan nya. Baik kejar pahala dari dosa.





Kesimpulan:


Kekalahan paling celaka adalah apabila kau tunduk pada kehendak semua.





23 comments:

z a w a n i b a d r i said...

ade ke xde gf pastu org ckp gay?
org planet mane nie?

dira said...

my god, how narrow-minded of them. sabar eh moja. :/

Liyana said...

hahaha...isu nih bukan dh lame ke??maseh dibangkitkan lg??biase la tuh moja,aq pun dlu time dlm pmfp si akmal & hisyam takot aq jd lesbo...huhu

Azie Nazri said...

well said.

you're not alone with the gay part. I just dont get it- the people who make the rumors and those who believe them.

Moja Amin™ said...

Dira,

Oh yeah. It was indeed a bolt from the blue, you know.
Saya memang sabar orangnya. ahaha
:D

Moja Amin™ said...

Liyana,

Biasalah tu Liyana. Mulut2 longkang manusia di fakulti. Susah jadi glamer. kan? kan?
ahahaha!

Moja Amin™ said...

Wani,

Mungkin orang ini tak layak duduk dimuka bumi.
Hantar saja ke Rahmatullah.

:D

Moja Amin™ said...

Azie,

Thanks Azie.
I believe I'm not alone in this shit too. Ahahaha!
When people has nothing to talk about, they talk about you!

nashrah khan said...

i tak fhm why guys yg single org akan assume they are gay. seriously i x faham. i cannot comprehend this. mmg cannot go lah! sory i emo plak kat sini hehee. ignorance realy is bliss sometimes moja :) jgn kesah ape org nk ckp, u know urself better!

Moja Amin™ said...

Nashrah,

Cannot go kan? HAHAHA!
Tu la, I dont care dah. Cuma sometimes je rasa bengang. hahaha
:D

Anonymous said...

"trend-trend sampah yang bersepah? Ada awek untuk apa? Kahwin? Maaf, dalam akaun bank aku, masih tak cukup nak beli cincin Tiffany & Co untuk bakal isteri. Owh, mungkin awek untuk stok masturbasi?"

xckup duit nk bli cincin xsmstinya xdle ada awek..n jgnla ckp awek tuk stok masturbasi..n trend2 sampah?hina sgtkah org2 yg brkapel?brdosa sgt ke?org yg xkapel pn brlambak2 bt dosa..

papepn,lif ur life,jgn pdulik sgt org2 yg orthodox cmtu..u hve ur own life..

Moja Amin™ said...

Anonymous,

Hina atau tidak sesuatu, bergantung pada interpretasi seseorang. Memanglah orang yang tak kapel pon buat dosa, we watch porn, we hug and we missed our prayers too. I have my own reasons for not having rship at the moment, and I believe some people has their own reasons why they HAVE to have a partner right now. I respect any decision that ppl make in their life, and I hope ppl do the same way to others too. :))

bdw, "trend" berkapel memang sampah. Kalau berkapel sebab anda betul2 ikhlas, lain pula ceritanya. Bab dosa, jangan tanya. Saya bukan pakar.

Tak payah risau lah, Anonymous. I always live my life the way I want to. hehehe
:))

MizAn said...

oh kesah ke kat diorang tu?

btw, where's your cute lil robot header?

Moja Amin™ said...

Mizan,

Hahaha! Dah hilang... ganti dengan mysterious smoky header. phewwit. hahaha

bintangbicara said...

moja dpaat elaun tiap2 minggu ke ?
:)

Moja Amin™ said...

IkaIkea,

haah. sebab kalau bagi sebulan terus, cepat habis. I'm a bad, bad, bad money user. :D

sharman said...

pelik dunia. don't know why people must be so nosy, poking their noses into other people's life. but yea, no reason to live up to their expectations.

Moja Amin™ said...

Sharman,

Well, thats what they do when they have nothing to do and no one to talk about.
And yes, no reason to live up their expectations. We mould and live our life the way we want to because in the end of the day, its only you yourself that matters anyways.

:))

S.H.A.Z.A. said...

n0 w0rries m0ja. w0 zhida0 ni yingjun. c0nfirm. hehe.. *wink* =D

Moja Amin™ said...

SHAZA,

Hahaha! Aku tak fahammm! yingjun apa ye?
(gila sucks Mandarin aku!)

S.H.A.Z.A. said...

aish..khamis ni test listening encik m0ja.. =.=

Moja Amin™ said...

Shaza,

Hahahahaha!
(gelak guilty!)

:))

scenenseen said...

amazing two cents!

Post a Comment