Up | Down

 

[KeinginanCinta]

~ ~


maria: kamu percaya jodoh fahri?


fahri : ya, semua orang memiliki...



maria: ...jodohnya masing-masing...itu yang selalu kamu bilangkan? aku rasa Sungai Nil dan Mesir, itu jodoh.. Senang ya kalau kita bisa ketemu dgn jodoh yang diberikan Tuhan dari langit?


fahri : jodoh bukan dari langit Maria, tapi dari hati...

* Wanie's favourite of the movie Ayat Ayat Cinta. (and Tqah too!)

8 comments:

wanie said...

if only malaysia's film maker bule buat movie yg berunsur keislaman mcm nie, saye tabik spring la :)

saye nk pg tgk wyg die and nk cari cd ori ;) insyaallah [walaupun da tgk 3 kali]

klu kamu jmpe novelnye, sile2 inform ea?

moja said...

Wanie,

I've found the novel several times. I've watched it months ago on the the net cuz I thot this movie will not be shown in M'sia. :P

Liyana said...

Duh,pompuan kots...aq pom ske Fahri's last line tuh...

I 4got to tell u tat I watched the movie a week ago..hehehe...Guess what??I have it on DVD!!!hahaha..
Tu la penat jer bace ur old blog entry bout the movie & then bising2 kat YM sbb u dun hav d' dvd..muahaha.I did a blog entry on it too!!!

To Wanie,I saw the novel at MPH Sacc...so I guess kat sume MPH mesti ade!!!

moja said...

Aehahaha..
Best kan? Alaa.. susah laa mahu didonlodi cerita itu donk! :P

Liyana said...

btw,i hope tat ur motor is okay at my uncle's hse...cos I haven't been to his hse over a year!!!hahahaha..last time was during raya haji...kui2

wanie said...

to liyana : tq

hr tue da try cari kat mph jj maluri tp x jmpe :)

Azie said...

korang ni memang bijak mempromosikan muvi ni sehinggakan buatku download! HAHA.
tak tengok lagi la tapi.
will soon! :p

moja said...

Azie,
Ahahaha.. Ayat-Ayat Cinta is coo contagious! Really2 good movie and novel. Go watch it gal! :P

Post a Comment